Duette® gordijnen

Waarom Jaloezieënfabriek Zuid?

 • Sinds 1962 een begrip in Rotterdam
 • Eigen fabriek en showroom
 • Uitsluitend maatwerk producten
 • Betaal slechts 30% vooruit bij afhalen
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Eigen service/reparatie afdeling
 • Showroom 6 dagen in de week geopend:
  za van 9.00 tot 16.00 uur en ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur
  Klantenservice: ma t/m vr 9.00 tot 17.00 uur en za 9.00 tot 10.00 uur

Stel je product samen

Duette® gordijnen

Bepaal de afmetingen

Vul de gewenste maten in. Alle maten in centimeters invullen. LET OP: Alle bestelde maten zijn maakmaten.

(minimaal 30 cm, maximaal 360 cm)
(minimaal 30 cm, maximaal 300 cm)

Montagehoogte i.v.m. childsafety

Hier dient u de montagehoogte gemeten vanaf de grond tot de hoogte waar de schroeven in de muur / plafond gaan in te voeren in centimeters (cm). De levering van kindveilige producten is volgens de nieuwe regelgeving een vereiste. Van de opgegeven montagehoogte trekken wij 150cm af i.v.m. de kindveiligheid, wat er overblijft is de lengte van uw bedieningskoord/ketting.
(minimaal 180 cm)

Kies een kleur

Extra opties

Vrijhangende duette is het meest gangbare model voor vaste rechte ramen. Ingespannenl is naast rechte ramen ideaal voor een draaikiepraam tot max. 15° of een deur. Het product wordt gefixeerd door middel van een zijgeleiding.
Bij standaard is het bovenprofiel vast aan de boven zijde van het kozijn. Bij topdown-bottom-up is het stofpakket vrij te bewegen in het kozijn. Je kunt de duette van beneden naar boven openen maar ook andersom.
Het BO-model is een ingespannen, koordbedienbaar model. Het BB-model is een ingespannen, traploos bedienbaar model d.m.v. metalen handgreep. Beide modellen zijn toepasbaar voor rechte ramen, deuren en draai-kiepramen tot een hellingshoek van max. 15°. De BO/BB modellen zijn geschikt voor montage in of op de dag
Bij een in de dag montage komt uw duette tussen twee muren of tussen een kozijn te hangen. Bij een op de dag montage komt uw duette op het kozijn/muur te hangen.
Om lichtinval aan de zijkanten van de duette te beperken, kunnen L- of U-vormige zijprofielen worden geleverd. LET OP: wanneer u kiest voor een U of L-profiel dan dient u de strakke breedtemaat op te geven, de standaard meetinstructie is dan niet van toepassing.

Afbeelding voor Duette® gordijnen

Productinformatie Duette® gordijnen

Bestel onderdelen Bestel kleurstalen

Productietijd duette® gordijnen: 10 - 15 werkdagen* 

Duette® gordijnen

Duotone = achterzijde wit

Fulltone = voor- en achterzijde dezelfde kleur

Duette® gordijnen zijn voorzien van een unieke honingraatstructuur. Dit geeft een zachte en luxe uitstraling. Duette® gordijnen zijn daarnaast energie-efficiënt. Juist door de honingraatstructuur beschikken de Duette® gordijnen over isolerende eigenschappen.

Duette® shades zijn voor uiteenlopende doelen geschikt mede door de variëteit in stoffen in transparante, zonwerende en verduisterende kwaliteiten. Online verkopen wij Duette® gordijnen in 25mm en 32mm in 20 zonwerende kleuren en in 20 verduisterende kleuren, in de winkel hebben wij assortiment van meer dan 200 kleuren.

Onze Duette® gordijnen worden uitsluitend met het HunterDouglas EOS systeem geleverd, dat is exact hetzelfde systeem waar het merk Luxaflex mee werkt.   

Waarom Duette® gordijnen? 

 • Duette® gordijnen zijn geschikt voor grotere ramen dan plisségordijnen. 
 • Duette® gordijnen zijn verkrijgbaar met verduisterende stoffen. Dit maakt een Duette® gordijnen ideaal voor de slaapkamer.
 • De stilstaande lucht in de honingraat houdt de warmte binnen. Deze isolerende functie kan leiden tot een energiebesparing van meer dan 25%.
 • Duette® gordijnen verbetert de akoestiek in een ruimte door hun hoge geluiddempende vermogen. Het geluid kan tot wel 60% worden geabsorbeerd.
 • De stoffen met een witte achterzijde zijn warmtewerend.
 • Koorden en koordgaatjes zijn niet zichtbaar.

Maatvoering

Breedte: min. 30 cm. / max. 360 cm. 
Hoogte: min 30 cm. / max 300 cm.

Bespaar op stookkosten in de winter:

Uit onderzoek van Milieu Centraal blijkt dat Duette® shades het meest effectieve type raambekleding is om energie te besparen.
De honingraatstructuur zorgt voor een stilstaande luchtlaag die isolerend werkt. Verduisterende Duette® shades hebben daarnaast een speciale isolerende aluminium coating aan de binnenzijde.
De potentiële besparingen zijn het grootst in combinatie met enkel glas in de winter. Bij de combinatie enkel glas met Duette® shades kan het warmteverlies wel tot 60 procent gereduceerd worden. Bij de combinatie dubbel glas met Duette® shades kan het warmteverlies tot wel 46 procent verminderen. Het is lastig om concreet te zeggen wat dat voor de energierekening betekent, omdat iedere woning anders is en het gasverbruik van meerdere factoren afhankelijk is. In een gemiddelde woning met enkel glas kan de energiebesparing oplopen tot 18 procent. Daarnaast kan door de hogere binnentemperatuur de thermostaat nog een graadje lager, wat op jaarbasis nog zo’n 7 procent kan schelen.

Bevestiging

Alle producten van Jaloezieënfabriek Zuid worden met bevestigingsmaterialen (steunen) geleverd, deze hoeft u niet apart bij te bestellen.

* De productietijd is een inschatting en kan afwijken van het aantal opgegeven dagen. JFZ doet er alles aan om de productietijd te waarborgen. Mocht dit toch niet haalbaar zijn dan stellen wij u op de hoogte.

Bedieningstype
 • Smartcord : Het SmartCord® bedieningssysteem maakt gebruik van een intrekbaar koordmechanisme en is eenvoudig te bedienen. Dankzij de constante koordlengte heeft u nooit meer last van lange, loshangende koorden. SmartCord® is alleen leverbaar in een vrijhangende uitvoering en geschikt voor alle plooibreedtes Duette® stoffen. SmartCord® is 100% Childsafe.(maximale afmeting 300cm breed x 300m hoog)
 • Eindlooskoord : Het eindlooskoord is zeer geschikt voor grotere stofoppervlaktes. Het koord kan naar keuze links of rechts worden geplaatst. Bij een model met twee bedieningskoorden heb je zowel links als rechts een koord. Standaard komt het bedieningskoord voorhet bedienen van de bovenkant rechts en het bedieningskoord voor de onderkant links. Bij een ingespannen model is een eindlooskoord alleen mogelijk voor niet-hellende ramen.
 • Literise : LiteRise® is een koordloos handgreepmodel voor rechthoekige ramen. De onderlat kan d.m.v. een handgreep eenvoudig in elk gewenste stand gezet worden. Vanaf 180 cm breed worden er twee handgrepen gemonteerd. LiteRise® is te gebruiken bij alle plooibreedtes Duette®  stoffen en is 100% Childsafe. (maximale afmeting 240cm breed 210cm hoog)
 • Koordrem : Het product is te bedienen door middel van een optrekkoord met een frontrem. Koordbediening is te gebruiken bij Duette®  stoffen van 25 en 32 mm. Door een koordkikker op de muur wordt uw product kindveilig (Childsafe). (maximale afmeting 300x300
 • Handgreep : Het product is traploos verstelbaar door middel van een handgreep en is direct ingespannen, ideaal voor kantelkiep ramen.(maximale afmeting 150cm breed x 220cm hoog)   
Opties

Voor specifieke gebruikssituaties beschikken wij over verschillende opties in de uitvoering van de Duette® gordijnen .

 • Bediening aan één zijde bij een topdown-bottomup systeem (van het merk Verosol, alleen in de showroom te bestellen)
 • Elektrische bediening (alleen in de showroom te bestellen)
 • Toepassing voor schuine ramen (alleen in de showroom te bestellen)
 • Top down / bottom up
 • Handgreepbediening (voor kantel / kiepramen) 
 • Twin (2 stoffen in 1 profiel, dit is alleen in de showroom te bestellen)
 • Uitvoering met spankabels (niet mogelijk met Literise en met Smartcord)
 • Zijgeleiding door middel van aluminium U of L profielen, ideaal om de ruimte extra te verduisteren 
 Aandachtspunten
 • Alle producten worden uitgevoerd conform de Childsafetyregels van richtlijn EN13120, waardoor bij de bestelling altijd de installatiehoogte opgegeven dient te worden.
 • Top Down / Bottom Up gaat tot maximaal 5m² met het standaardsysteem en met smartcordbediening tot 8m².
 • Alle stofkleuren die op onze website staan zijn aan de achterkant wit. In onze showroom hebben wij wel een kleine collectie kleuren fulltone (voor en achter dezelfde kleur).
 • Bij Top Down / Bottum Up modellen zit er altijd links en rechts een bedieningskoord.
 • Wanneer u kiest voor U-profielen en L-profielen dient u de strakke maten door te geven, de standaard meetinstructie is dan niet van toepassing. De opgegeven breedte is incl. U-profiel of L-profiel, de Duette® zelf zal iets smaller worden. Ook in de dag of op de dag plaatsing doorgeven bij het vakje opmerkingen.
 • De meetinstructies zijn voor standaard ramen/producten en situaties, heeft u een afwijkende situatie of raam dan kunt u het beste met een foto langskomen in onze showroom voor advies.
 • Voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen kunt u terecht op onze FAQ pagina: https://www.jaloezieenfabriekzuid.nl/faq
 • Benieuwd naar al onze producten? Bezoek onze productenpagina of onze showroom.