Childsafety - Kindveiligheid

Childsafety - Kindveiligheid

Wat is childsafety?
Wij dragen bij aan een veilige omgeving voor uw kinderen. Kinderen zijn nieuwsgierig naar de wereld om hen heen en constant bezig deze te ontdekken. Hierdoor kunnen de meest simpele meubelstukken en huishoudelijke artikelen al een potentieel gevaar voor ze vormen, zo ook de koorden en kettingen van raamdecoratie en raambekleding. Kindveiligheid is een belangrijk thema in de raamdecoratie. Begrijpelijk, want gevaarlijke situaties en ongevallen veroorzaakt door koordbediening (koorden, kettingen, kogelkettingen en band) moeten te allen tijde voorkomen worden. Om de risico’s op verwurging of inwendige verstikking uit te sluiten, stelt de Europese Commissie scherpe veiligheidsvoorschriften voor raamdecoratie.  De bestaande Europese CEN Norm EN 13120 is herzien en er zijn twee normen toegevoegd: EN 16433 en EN 16434. Jaloezieënfabriek Zuid, specialist in raamdecoratie, neemt de veiligheidsvoorschriften zeer serieus.  Onze producten worden dan ook afgestemd op deze normen. De voorschriften gelden voor alle Jaloezieënfabriek Zuid producten/raamdecoratie, ook als u geen (kleine) kinderen in huis heeft.

Wat betekent dit voor u?
Een van de belangrijkste punten heeft betrekking op de maximale lengte van de bedieningskettingen en koorden. Deze lengte wordt gebaseerd op de montagehoogte, de bedieningskettingen en koorden dienen minimaal 150cm boven de grond te hangen. Als u de montagehoogte (van punt waar u het product gaat monteren tot de vloer gemeten) opgeeft bij uw bestelling wordt hier 150cm vanaf getrokken, de lengte die overblijft is de lengte van uw bedieningskettingen of koorden. Wanneer u een ongeldige of geen montagehoogte opgeeft worden de bedieningskettingen of koorden standaard 100cm hoog geleverd. De bedieningskoorden kunnen hierdoor niet altijd praktisch hangen.

Voorbeeld: montagehoogte = 250cm hier halen wij 150cm vanaf zodat de koorden vrij van de grond hangen, dan blijft er 100cm over en dit is de lengte van uw bedieningskettingen of koorden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Childsafety onderdelen
Bij onze producten worden speciale childsafetyonderdelen geleverd. Deze dienen op de muur bevestigd te worden, wat esthetisch niet altijd gewenst is. Wij raden u te allen tijde aan om de bijgeleverde kettinggeleider of koordkikker te gebruiken bij uw raamdecoratie. Deze artikelen zorgen ervoor dat er geen gevaarlijke lussen ontstaan, waardoor er mogelijk een gevaarlijke situatie kan ontstaan voor uw kind. Mocht u ervoor kiezen om deze onderdelen niet te monteren is dit geheel op uw eigen risico.

Childsafety breakway connector
Op al onze jaloezieën, plissé en duettegordijnen wordt een breakwayconnector op het bedieningskoord gemonteerd. Deze connector zal openschieten zodra er teveel gewicht op het koord komt te staan zodat er geen gevaarlijke situatie voor uw kind ontstaat. Helaas komt het weleens voor dat deze connector vaker openspringt dan wenselijk is. Aangezien wij verplicht zijn om deze onderdelen te gebruiken kunnen wij hier niets aan veranderen. Tevens zijn hier geen andere onderdelen voor te gebruiken. Het openschieten van de breakwayconnector is dan ook geen productdefect en valt hierdoor niet onder de garantie, dit geldt ook als wij het product bij u gemonteerd hebben. Wanneer deze connector openschiet, kunt u deze gemakkelijk zelf weer terug brengen in zijn oude vorm. Hieronder kunt u de handleiding vinden: