Gordijnen & vitrage

Waarom Jaloezieënfabriek Zuid?

 • Sinds 1962 een begrip in Rotterdam
 • Eigen fabriek en showroom
 • Uitsluitend maatwerk producten
 • Betaal slechts 30% vooruit bij afhalen
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Eigen service/reparatie afdeling
 • Showroom 6 dagen in de week geopend:
  za van 9.00 tot 16.00 uur en ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur
  Klantenservice: ma t/m vr 9.00 tot 17.00 uur en za 9.00 tot 10.00 uur
Afbeelding voor Gordijnen & vitrage

Productinformatie Gordijnen & vitrage

Productietijd gordijnen en vitrage: 15 - 20 werkdagen* 

Gordijnen en vitrage

Gordijnen zijn sfeermakers, maar ook zeer functioneel binnen uw interieur. Binnen onze collectie hanteren we 1250 verschillende stoffen waar u uit kunt kiezen.

Welke gordijnstof is de beste keuze? WIj leveren transparante-, semitransparante-(lichtdoorlatende stoffen), dimout-, maar ook verduisterende stoffen. Ons atelier kan daarnaast onze gehele collectie van een perfecte voering naar keuze voorzien. Hierdoor zullen uw gordijnen een nog betere warmte- en geluidsisolerende werking hebben. Wij verwerken een prachtige Molton-, een Basic- of een volledig Blackoutvoering. Voering draagt ook bij aan een nog betere zonreflectie en geluidsisolatie en zorgen voor de juiste verdere verbetering van uw lichtinval en akoestiek in uw interieur.

Inbetween gordijnen zijn ideaal geschikt indien u graag natuurlijk lichtinval wil creëren in uw woning, maar toch ook uw privacy wilt behouden. In principe zou u de gehele dag de gordijnen dicht kunnen laten en toch een mooi diffuus lichtinval laten doorschijnen in uw woning. Een in-between, vitrage, halftransparant,  hoe je ze ook wenst te noemen: door het mooie diffuus licht creëert u direct sfeervolle ruimtes in uw woning.

Binnen onze gordijnen- en vouwgordijnencollectie  hebben we ook waterafstotende- en weersbestendige stoffen. Deze stof heet de No Limits Stof. De No Limits Stof is een unieke stofsoort binnen ons stoffen assortiment. De stof komt van oorsprong uit de botenwereld, is vuilafstotend, vocht –en schimmelwerend. Ideaal voor wanneer u graag gordijnen of vouwgordijnen in de badkamer, keuken of zelfs buiten wilt plaatsen.

Plooien:

 • Enkele plooi: deze plooi komt veel voor. Het wordt vaak gebruikt bij zware gordijnen zoals velours gordijnen en verduisterende gordijnen. Omdat deze plooi geen extra stof nodig heeft, is het meestal voordeliger dan een andere gordijnplooi.
 • Dubbele plooi: ook bekend als de vlinderplooi. Deze mooie plooi wordt veel gebruikt bij in-betweens en vitrages of gordijnen van een soepele stof. Is het gordijn van een dikkere of stuggere stof, of is het gordijn gevoerd, dan is de dubbele plooi niet heel geschikt. Met deze plooi valt het gordijn ruimer en toont het royaler. Hiervoor is natuurlijk ook meer stof nodig.
 • Wave-plooi: de wave is een bekende en erg favoriete plooi voor gordijnen omdat het geschikt is voor elk gordijn, soepelvallend of dik gevoerd. De wave-plooi geeft mooie, diepe golven en wordt onder de rails gehangen, hiervoor is wel een aparte bevestiging nodig. De wave komt het best tot z’n recht bij kamerhoge gordijnen en geeft daarmee elk interieur een echte design-look.
 • Gordijnringen: Wil je niet een van deze plooien, dan kun je ook kiezen voor mooie gordijnringen of zeilringen. De ingeslagen ringen zorgen voor een stoere uitstraling. Deze ringen moeten wel passen bij de roede zodat het gordijn gemakkelijk open en dicht te schuiven is. Gordijnen die met ringen bevestigd zijn, vallen altijd in vrij soepele plooien ongeacht de stof.

* De productietijd is een inschatting en kan afwijken van het aantal opgegeven dagen. JFZ doet er alles aan om de productietijd te waarborgen. Mocht dit toch niet haalbaar zijn dan stellen wij u op de hoogte.

Stoffenserie :
 • Basic Color (transparant): Moderne in-between met heel fijne structuur van gelijksoortige strakke garens. Naadloze kamerhoge uni transparant. Geweven in 100% polyester waardoor deze moderne in-between  goed wasbaar is en niet zal krimpen. Ideaal voor privacy overdag. Het licht komt mooi diffuus naar binnen. Het zicht naar buiten is prima, van buiten naar binnen ziet men slechts shimmen. Leverbaar in heel veel kleuren, waaronder mooie primaire moderne

 • Basic Florie (transparant): Bent u op zoek naar een gordijn dat echt van deze tijd is? Kies dan voor de basic florie. Door de metaaldraad die in de stof is verweven, hangt dit gordijn super strak. 

 • Space (zonwerend) : Strakke basic. Naadloze kamerhoge uni. Geweven in 100% polyester waardoor deze goed wasbaar is en niet zal krimpen. Het licht wordt zwaar gefilterd. Het zicht ontnomen. Ideaal voor privacy in de avond en nacht. Indien gewenst : Voor 100% verduistering adivereren wij blackout voering.

 • Montana (zonwerend) : Door de unieke garens heeft deze schitterende unie een mooie onregelmatige structuur en een elegant glansje. Niet te, mooi chique. Naadloze kamerhoge uni. Geweven in 100% polyester waardoor deze prachtig vallende stof goed wasbaar is en niet zal krimpen. Ideaal voor privacy in de avond en nacht. Het licht wordt zwaar gefilterd. Het zicht ontnomen. Leverbaar in DE kleuren van het moment. De naturellen, de poedertinten, het nieuwe oker, het nieuwe groen.

 • Mission Night (verduisterend) : Een linnenlook soepel vallende stof. Doordat deze stof is voorzien van een grijze verduisterende coating laat deze geen licht door. Geweven in 100% polyester waardoor deze stof goed reinigbaar is. De perfecte oplossing voor een goede nachtrust. Leverbaar in mooie naturel-kleuren, pastellen maar ook in jeansblauw voor een jongenskamer.

Belangrijke informatie:
 • De gordijnen worden zonder rail geleverd.
 • Alle opgegeven maten zijn de maakmaten van het gordijn.
 • De garantie op uw gordijn bedraagt 2 jaar.
 • Wanneer u kiest voor een gordijn met ringen zijn de ringen in een RVS-kleur met een 40mm diameter doorsnede. 
 • De meetinstructies zijn voor standaard ramen/producten en situaties, heeft u een afwijkende situatie of raam dan kunt u het beste met een foto langskomen in onze showroom voor advies.
 • Benieuwd naar het volledige aanbod? Bezoek onze productpagina of onze showroom.

Het is op dit moment niet mogelijk om een gordijnen & vitrage online te bestellen