FAQ

Algemeen

Wat zijn de openingstijden van de showroom?

Onze openingstijden zijn:
Maandag t/m Vrijdag 09.00 - 17.00 uur.
Zaterdag 09.00 - 16.00 uur.

Als u de afmetingen en foto's van uw ramen meeneemt, kunnen wij u goed adviseren. Wij zien u graag in onze showroom!

Hoe komt het dat uw producten zo scherp geprijsd zijn?

Ons eigen personeel is verantwoordelijk voor het gehele productieproces, waardoor alle producten van Jaloezieënfabriek Zuid gekenmerkt worden als eigen fabricaat. Als fabriek zijnde kopen wij hoogwaardig gekwalificeerde onderdelen in bij Hunter Douglas. Het eigen fabricaat in combinatie met de onderdelen biedt ons de mogelijkheid tot uniek lage prijzen.

Zit bij de prijzen op de website het inmeten en monteren inbegrepen?

Nee, de prijzen zijn gebaseerd op zelf meten, plaatsen en afhalen aan de fabriek. 

Beschikt u over een meet- en montageservice?

Jaloezieënfabriek Zuid beschikt over een meet- en montagedienst, echter zitten hier kosten aan verbonden. Details over onze meet- en montagedienst vindt u hier: https://www.jaloezieenfabriekzuid.nl/klantenservice/meten-en-monteren-door-jfz

Kan mijn bestelling achteraf nog worden geannuleerd?

Na ontvangst van de bestelling nemen wij deze vrijwel direct in productie om een korte leveringstermijn te kunnen garanderen. De bestelling kunt u tot de volgende werkdag voor 10.00 uur kosteloos annuleren. 

Welke garantietermijn hanteert u op de producten?

Jaloezieënfabriek Zuid hanteert een garantietermijn van 2 jaar op al haar producten.

Wat is de procedure indien het product mankementen vertoont?

Wanneer u mankementen aantreft aan het product, dient u direct contact met ons op te nemen. En/of het product zo spoedig mogelijk bij ons aan de fabriek aan te bieden. Indien uw klacht gegrond is, neemt Jaloezieënfabriek Zuid de verantwoordelijkheid om deze alsnog naar uw verwachtingen te herstellen.

Bestaat de mogelijkheid om de producten voor aankoop te bekijken?

Wanneer u voordat de bestelling geplaatst wordt de producten wilt bekijken, kunt u bij ons in de showroom terecht. De showroom is gevestigd aan de Beverwaardseweg 295 in Rotterdam.

De showroom is 6 dagen in de week geopend:
Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur

Zijn honden toegestaan in de showroom?

Nee, honden zijn niet toegestaan in onze showroom.

Waarom adviseert u het aanvragen van kleurstalen?

Elk beeldscherm is anders, waardoor de weergegeven kleur kan afwijken van de werkelijkheid. Dit kan ervoor zorgen dat de kleur niet geheel overeenkomt met uw verwachting. Tevens is het moeilijk de structuur van de stof vanaf een beeldscherm te beoordelen. Om deze redenen adviseren wij u te allen tijde kleurstalen aan te vragen.

Zijn er kosten verbonden aan het aanvragen van kleurstalen?

Nee, wij bieden een gratis kleurenstalenservice aan zodat u een goede keuze kunt maken. U ziet precies wat u kunt verwachten, zonder dat u daar extra voor betaalt. 

Wat wordt er bedoeld met montagehoogte?

​Alle producten dienen kindveilig te worden geproduceerd. Dit houdt in dat de bedieningskoorden/kettingen op 150cm vanaf de grond moeten hangen. Bij de montagehoogte dient u de hoogte op te geven gemeten van punt waar u het product gaat monteren tot aan de grond. ​Van deze montagehoogte wordt 150cm afgehaald. De lengte die overblijft, wordt de lengte van uw bedieningskoord/ketting. (bijvoorbeeld: montagehoogte 250cm - 150cm kindveilig = 100cm koord/ketting lengte) ​De montagehoogte staat los van uw producthoogte, de montagehoogte heeft alleen betrekking tot de lengte van de bediening.

Staat uw volledige assortiment op de website?

Nee, het assortiment van Jaloezieënfabriek Zuid is dermate groot, dat de website onoverzichtelijk zou worden. Ook kunnen op elk beeldscherm de kleuren afwijken en komt online de stof niet altijd goed over. Om deze redenen hebben wij ervoor gekozen een beperkte hoeveelheid op de website te publiceren. Wanneer u benieuwd bent naar andere mogelijkheden, bent u van harte welkom in onze showroom.

Heeft Jaloezieënfabriek Zuid ook opties voor kunststof kozijnen?

Ja, in kunststof kozijnen mag niet worden geboord omdat u dan de garantie verliest op uw kozijnen. In onze showroom hebben wij diverse voorbeelden van producten die op kunststof kozijnen gemonteerd kunnen worden. 

Welke levertijd is verbonden aan de producten?

De levertijd is afhankelijk van welk product u besteld heeft. Op onze website staat bij alle producten bij de productinformatie de actuele levertijden vermeld. Indien de levertijd, laten wij u dit zo snel mogelijk weten.

Word ik gebeld als de producten klaarliggen?

Als u in de showroom een bestelling plaatst, spreken wij een afhaaldatum met u af. Zonder tegenbericht ligt de order op die dag voor u klaar. Mocht het eerder of later zijn, dan nemen wij contact met u op.

Als u via de website een bestelling plaatst, ontvangt u hierna een bevestiging. Zodra de bestelling voor u klaarligt, sturen wij u een email. Indien u voor bezorgen heeft gekozen, krijgt u een email of een sms waarin staat wanneer de bezorger bij u langskomt. 

Wat zijn de kosten voor het bezorgen?

De kosten van het bezorgen bedragen € 20,- per bestelling in Nederland.
​De kosten van het bezorgen bedragen € 40,- per bestelling in België.
​Onderdelenbestelling per pakketpost Nederland € 10,- per bestelling.
​Onderdelenbestelling per pakketpost België € 20,- per bestelling.
​Onderdelenbestelling per brievenpost Nederland € 5,- per bestelling.
Onderdelenbestelling per brievenpost België € 10,- per bestelling.

Kan de betaling voldaan worden bij aflevering?

Nee, dit is niet mogelijk. Wanneer u de bestelling laat bezorgen, dient het gehele bedrag van te voren voldaan te zijn.
​Wanneer u kiest voor afhalen vragen wij om een aanbetaling van 30%, het resterende bedrag kunt u voldoen bij het afhalen.

Kan er aangegeven worden op welke dag er bezorgd wordt?

Doordat de bezorging door een externe partij gedaan wordt, hebben wij geen invloed op de dag van levering.

Welke merken worden verkocht buiten de eigen productie?

Jaloezieënfabriek Zuid is een gecertificeerde dealer van:

- BeCe
- Cedeko
-GB productes
-Hunter Douglas
-Inside
-Luxaflex
-Sunway
-Toppoint
-Velux
-Verosol
-XXL Designroeden
-Zonnelux

Reparatie

Mijn raamdecoratie is kapot. Heeft Jaloezieënfabriek Zuid een reparatieafdeling?

Jaloezieënfabriek Zuid beschikt over een reparatieafdeling. Details over onze reparatieafdeling vindt u hier: https://www.jaloezieenfabriekzuid.nl/klantenservice/klantenservice-en-reparaties.

Mijn raamdecoratie is niet afkomstig van Jaloezieënfabriek Zuid, kunt u deze repareren?

Wij kunnen reparaties doen aan producten die bij ons gekocht zijn. Als uw product niet bij ons vandaan komt, maar wij beschikken over de juiste onderdelen van het product, kunnen wij deze in onze fabriek repareren. U kunt uw product aan te bieden bij onze fabriek aan de Beverwaardseweg 295 in Rotterdam. Voordat wij kunnen aangeven of dit mogelijk is, dienen wij het product eerst te beoordelen, waar geen kosten aan worden verbonden.

Kan ik producten die niet bij u gekocht zijn door u laten inkorten/vermaken?

Helaas is dit geen mogelijkheid. Alleen producten die bij ons gekocht zijn kunnen wij eventueel naderhand inkorten/vermaken.

Wat is de reparatietijd en bijbehorende kosten?

Jaloezieënfabriek Zuid streeft ernaar om de reparaties binnen 10-15 werkdagen te realiseren. De kosten kunnen per product en per reparatie van het product verschillen. De reparatiekosten zullen bepaald worden wanneer het product ter reparatie wordt aangeboden.

Wanneer het product niet gerepareerd kan worden, wat adviseert u mij dan?

Naast onze fabriek is de showroom gevestigd, waar u een nieuw product kunt aanschaffen. Wanneer uw product niet gerepareerd kan worden, bent u van harte welkom om daar een kijkje te nemen. 

Kan ik na verloop van tijd mijn ladderkoorden of ladderbanden vernieuwen?

Doordat Jaloezieënfabriek Zuid een fabriek is kunnen wij aan veel van uw wensen voldoen. Het vernieuwen van de ladderkoorden of ladderbanden behoort hier zeker toe. U kunt dan kiezen uit de gehele kleuren collectie uit onze eigen fabriek.

Aluminium Jaloezieën

In welke kleuren worden de bovenbak en onderlat geleverd?

De bovenbak en onderlat worden indien mogelijk in dezelfde kleur als de lamel geleverd. Als de bovenbak en onderlat niet in dezelfde kleur als de lamel verkijgbaar zijn, zetten wij standaard de kleur die het beste bij de lamel past op de jaloezie. 

Wat zijn de afmetingen van de bovenbak?

Hieronder ziet u een overzicht van de maat van de bovenbak per lamelbreedte. Wanneer u kiest voor een 70mm jaloezie, dient u er rekening mee te houden dat deze verschilt van een 50mm, om het product optimaal te laten functioneren. Dit wordt gedaan aan de hand van het opvullen van de steunen met 1,5cm.

Lamelmaat Hoogte in mm Breedte in mm
16mm 25 25
25mm 25 25
35mm 37 38
50mm 51 59
70mm 51 59 + 1,5 cm uitvulling

Bestaat de mogelijkheid om meerdere jaloezieën in één bovenbak te plaatsen?

Elke jaloezie wordt in een apart systeem bediend. Het is echter wel mogelijk om twee jaloezieen in één bovenbak te verwerken. Echter dient u er rekening mee te houden met de kwetsbaarheid van het product groter is wanneer er meerdere jaloezieën in 1 bovenbak komen.
​Het is niet mogelijk om deze via onze website te bestellen, hiervoor verwelkomen wij u graag in onze showroom.

Zijn de jaloezieën uitvoerbaar met een ladderband?

Jaloezieën met een lamelbreedte van 50 en 70mm zijn uitvoerbaar met een ladderband. Voor 50mm lamellen zijn de ladderbanden verkrijgbaar in 25 en 38mm. Bij 70mm lamellen zijn de ladderbanden enkel verkrijgbaar in 38mm.

Wat moet ik doen wanneer mijn gewenste maat niet op de site wordt aangegeven?

Jaloezieënfabriek Zuid hanteert (met rede) een minimale en een maximale maat per product. Een product welke buiten deze condities valt, heeft geen garantie door de vele beperkingen als gevolg. Wanneer u vragen heeft omtrent uw maat, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij kunnen indien technisch mogelijk aan uw verzoek voordoen om buiten de maximale maten te produceren, echter vervalt dan de garantie op het product.

Hoe werkt het kantelen en optrekken bij een jaloezie?

Een 16 en 25mm jaloezie wordt geleverd met een transparante kantelpook en een optrekkoord. De overige lamelbreedtes worden allen geleverd met een optrek- en kantelkoord.

Ik heb mijn jaloezie gemonteerd maar hij kantelt niet, wat kan ik hieraan doen?

In de meeste gevallen zijn de steunen boven de ladderkoorden/ladderbanden gemonteerd, hierdoor blokkeert het kantelsysteem. De steunen mogen niet boven of dichtbij de ladderkoorden/ladderbanden zitten. Als dit wel het geval is, kunt u de steunen verplaatsen naar de vrije ruimtes en is het probleem opgelost.
De as kan ook uit de kantelaar zijn geschoven tijdens het vervoer, dit is een kleine metalen stang die in de bovenkant door de jaloezie heen loopt. Als deze uit de kantelaar is geschoven dan kunt u deze er weer inschuiven.

Wat wordt verstaan onder zijgeleiding?

Zijgeleiding zijn stalen kabels die aan de zijkant door de jaloezie lopen. Deze kabels monteert u aan de onderkant vast op uw houten kozijn zodat de jaloezie strak tegen het raam hangt. Alle aluminium jaloezieën van Jaloezieënfabriek Zuid kunnen worden uitgerust met zijgeleiding. Zijgeleiding is voornamelijk geschikt voor deuren en draaikiepramen, welke zowel i.d.d. als o.d.d. gemaakt kan worden. I.d.d. of o.d.d. dient bij de bestelling opgegeven te worden. Heeft u geen draaikiepraam of deur dan heeft u geen zijgeleiding nodig.

Zijn de aluminium jaloezieën elektrisch te verkrijgen?

Jaloezieenfabriek Zuid is gespecialiseerd in het automatiseren van aluminium jaloezieën, welke verkrijgbaar zijn met een batterij-, 24volt- en een 230volt motor. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor de integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven, beter bekend als domotica.

Wat is het aantal ladderkoord/banden per jaloezie?

Breedte product Ladder koord 16mm Ladder koord 25mm Ladder koord 35mm Ladder koord 50mm Ladder band 50mm Ladder koord 70mm Ladder band 70mm
100 2 2 2 2 2 2 2
150 3 3 3 3 3 3 3
200 4 4 4 4 4 4 4
250 6 6 6 6 6 5 5
300 6 7 7 7 7 6 6
350 - 7 7 7 7 7 7
400 - - 8 8 8 8 8
450 - - 9 9 9 9 9

Wat is de pakkethoogte per lamelbreedte?

Hoogte product Ladder koord 16mm Ladder koord 25mm Ladder koord 35mm Ladder koord 50mm Ladder band 50mm Ladder koord 70mm Ladder band 70mm
100 8 8 8,5 8 8 8,7 10,4
150 10 9,5 9 11 13 9,6 12,1
200 12 11 11 13 15 10,5 13,9
250 14 13 13 15 17 11,4 15,6
300 - 14 14 16 18 12,2 17,4
350 - - 16 18 20 13,1 19,1
400 - - 17 19 22 14 20,9

Duo Rolgordijnen

Zijn de duo rolgordijnen leverbaar zonder cassette?

De duo rolgordijnen zijn naast een cassette-uitvoering ook leverbaar met een montageprofiel. Bij Jaloezieenfabriek Zuid heeft u de keuze uit meerde kleuren cassette's en montageprofielen.

Wat zijn de maten van de cassette?

 

Uitvoering Breedte Hoogte
Casette 75mm 75mm
Montageprofiel 53mm 74mm

Zijn de stoffen beschermd tegen verkleuring?

De duo rolgordijnen-stoffen hebben een hoge mate van kleurechtheid. Toch kan onder invloed van UV straling en zonlicht na enige tijd verkleuring optreden. Als gevolg van de verschillende productiepartijen kunnen onderling geringe kleurafwijkingen ontstaan. Als gevolg hiervan kunnen ook de kleurstalen in het boek enigszins afwijken van de geleverde producten.

​Als mijn duo rolgordijnen helemaal naar beneden zijn, kan ik er doorheen kijken of zijn de banen gesloten?

Standaard worden onze duo rolgordijnen sluitend geproduceerd, dit houdt in dat als het rolgordijn helemaal naar beneden is de banen gesloten zijn. Op aanvraag kunt u ook de banen open laten produceren echter dient u dit duidelijk bij het bestellen aan te geven.

Mijn duo rolgordijnen komen naast elkaar te hangen, moet ik dit aangeven bij het bestellen?

Ja, dit is erg belangrijk. Duo rolgordijnen met gelijke hoogtes worden meestal automatisch uitgelijnd echter is het belangrijk om dit extra te vermelden. Bij ongelijke hoogtes is het niet vanzelfsprekend dat deze naast elkaar komen te hangen, als u niks aangeeft op de bestelling zullen de banen niet doorlopen.

Zijn de maten op mijn bestelling doek- of cassettematen?

De maten die u doorgeeft bij uw bestelling zijn ten alle tijden cassettematen. De doekmaat is circa 3,5cm smaller dan de cassettemaat.

In welke kleuren zijn de cassettes leverbaar?

De gestandaardiseerde cassettes zijn leverbaar in wit, off white, crème, zwart en aluminium.
Daarnaast beschikt Jaloezieenfabriek Zuid over exclusieve suède gematteerde cassettes in de kleuren white, grey, taupe, chessnut, antraciet en black.

Hoe meet ik het best in een erker of hoeksituatie?

Voor een erker- of hoeksituatie laat men in het algemeen de breedste duo rolgordijnen doorlopen. Van de duo rolgordijnen haaks op de breedste, de maat nemen, minus de volgende steunmaat:

Uitvoering Plafondmontage Wandmontage
Standaard 8,5 9,8
Montageprofiel 7,5 8,7

Uit wat voor materiaal bestaan de duo rolgordijnen?

De duo rolgordijnen van Jaloezieenfabriek Zuid bestaan uit polyester. Polyester is een synthetische vezel en is nagenoeg krimpvrij. Polyester stoffen zijn soepel en kunnen hierdoor enige glooiing vertonen.

Hoe werkt een duo rolgordijn?

Door de transparante en niet transparante delen ten opzichte van elkaar te verschuiven, kunt u op elk ogenblik van de dag het perfecte evenwicht creëren tussen privacy en lichtinval.

Beschikt u over verschillende soorten transparante banen?

De transparante banen zijn er in verschillende uitvoeringen, welke op de website als volgt benoemd worden:

T+G serie – Fijnmazige transparante open structuren
De transparante banen in deze kwaliteit zijn uitgevoerd met een fijnmazige geweven transparante open structuren, ideaal voor een onbelemmerd uitzicht.

S serie – Grofmazige transparante open structuren
De transparante banen in deze kwaliteit zijn uitgevoerd met een grofmazige geweven transparante open structuren, en biedt een goed uitzicht.

V serie – Voile
De transparante banen in deze kwaliteit zijn uitgevoerd met een geweven voile met een heel fijne structuur, deze banen geven de stof een luxe uitstraling en filteren het invallende daglicht op een fraaie manier, echter deze voile kan een lichte vorm van moire effect hebben. Om het effect te ervaren, kunt u de staal van de website nemen en het dubbelgevouwen met de twee transparante banen achter elkaar tegen het daglicht houden.

E serie – Voile met zwart ketting draad
De transparante banen in deze kwaliteit zijn uitgevoerd met een geweven voile met een heel fijne structuur, en in verticale richting is er een zwarte ketting draad meegeweven, deze banen geven de stof een luxe uitstraling en filteren het invallende daglicht op een fraaie manier, echter deze voile kan een lichte vorm van moire effect hebben. Om het effect te ervaren, kunt u de staal van de website nemen en het dubbelgevouwen met de twee transparante banen achter elkaar tegen het daglicht houden.

Zijn er ook verduisterende duo rolgordijnen?

Jaloezieenfabriek Zuid beschikt over verduisterende duo rolgordijnen, welke in webshop te bestellen zijn onder de BO serie. Doordat de banen voorzien zijn van een verduisterende coating in combinatie met de extra grote overlap zijn de duo rolgordijnen uitstekend geschikt voor slaapkamers.

Is een duo rolgordijn te reinigen?

U kunt duo rolgordijnen enkel afdoen met een licht vochtige doek of afstoffen met een droge stofdoek. Op geen enkele andere manier is een duo rolgordijn te reinigen.

Zijn de duo rolgordijnen elektrisch te verkrijgen?

Jaloezieenfabriek Zuid is gespecialiseerd in het automatiseren van duo rolgordijnen, welke verkrijgbaar zijn met een batterij- en een 24volt motor. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor de integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven, beter bekend als domotica.

Houten Jaloezieën

Op welke manier wordt de houten jaloezie uitgevoerd?

Elke houten jaloezie wordt standaard geleverd met een bijpassende koof, welke in dezelfde kleur uitgerust wordt als de lamellen. Bij op de dag montage wordt de koof uitgevoerd met hoeken, waar dit bij in de dag montage niet gebeurd. De koof wordt geleverd met speciaal ontworpen klittenband om deze zonder moeite op de bovenbak te kunnen plaatsen.

Wat wordt verstaan onder zijgeleiding?

De houten jaloezieën van Jaloezieenfabriek Zuid kunnen worden uitgerust met zijgeleiding. Dit zorgt ervoor dat de houten jaloezieën op het kozijn kunnen worden gespannen. Zijgeleiding is voornamelijk geschikt voor deuren en kiepkantelramen.

Worden alle onderdelen in dezelfde kleur geleverd?

De kleuren van de onderdelen worden standaard in dezelfde kleur geleverd. U kunt er tevens voor kiezen om kleuraanpassingen per onderdeel te verrichten.

Wat zijn de afmetingen van de bovenbak?

De bovenbak van een houten jaloezie is gelijk aan de bovenbak van een aluminium jaloezie, welke een hoogte van 51mm en een diepte van 57mm heeft. Bij de overige lamel maten wordt niet de bovenbak maar de steundiepte aangepast.

Worden de zijkanten van de lamellen ook gekleurd?

Alle lamellen zijn ter bescherming voorzien van lak of UV olie en hebben in kleur afgewerkte lamelkanten.

Wat is de pakketdikte van een houten jaloezie?

Onder de pakkethoogte verstaan we de hoogte van een jaloezie als deze helemaal is opgetrokken. Hieronder heeft u overzicht van de pakkethoogte per hoogte:

Hoogte product Ladder koord 50mm Ladder band 50mm Ladder koord 70mm Ladder band 70mm
50 11 15 11 12
100 16 18 16 17
150 21 24 20 21
200 25 28 24 25
250 29 32 28 29
300 34 37 33 34

Wat is het aantal banden per jaloezie?

Breedte product Ladder koord 50mm Ladder band 50mm Ladder koord 70mm Ladder band 70mm
100 2 2 2 2
150 3 3 3 3
200 4 4 4 4
250 6 6 5 5
300 7 7 6 6

Zijn de houten jaloezieën geschikt in vochtige ruimtes?

Daar de houten jaloezieën meermaals worden gebruikt in vochtige ruimtes, achten wij deze geschikt hiervoor. Hout is een natuurproduct en om deze reden wel vatbaar voor invloeden vanuit buitenaf zoals vocht, er bestaat een kans dat de lamellen hierop reageren.

Zijn de houten jaloezieën geschikt voor boven een verwarming?

De verschillende houtsoorten zijn zeer stabiel, echter adviseren wij in geen enkel geval de houten jaloezie boven een warmtebron te plaatsen. Deze kan krimpen of uitzetten doordat het om een natuurproduct gaat.

Wat zijn de verschillen tussen basswood en abachi?

Deze voordelige houtsoort, wordt ook basswood of tilia genoemd, heeft door zijn fijne nerf een strak en glad oppervlak. Echter heeft deze houtsoort een maximale breedte van 270cm. Abachi is een tropische loofsoort uit West-Afrika die vooral bekend is vanwege zijn gebruik in sauna’s, omdat het vrijwel niet splintert en weinig hars bevat. Abachi hout is lichter qua gewicht en uitvoerbaar tot 300cm.

Zijn Basswood en Abachi uw enige houtsoorten?

Naast basswood en abachi beschikt Jaloezieenfabriek Zuid over bamboe, welke in 5 verschillende kleuren leverbaar zijn. Bamboe is een dunnere houtsoort dan zijn tegenhangers en is een stuk lichter qua gewicht. Vanwege de geringe pakkethoogte is de bamboe jaloezie erg geschikt in situaties waarbij er zich weinig ruimte boven ramen of deuren bevindt. 

Hoe kan ik het beste meten in erker- of hoeksituatie?

Bij een erker- of hoeksituatie dient de bedieningen niet bij elkaar in de hoek, maar aan de buitenste zijden te plaatsen. Laat bij een hoeksituatie van 90gr. het breedste product doorlopen en plaats de andere jaloezieën hier haaks op. Houdt rekening met de breedte van de bovenbak van het breedste product en de afstand tot het raam.

Zijn de houten jaloezieën elektrisch te verkrijgen?

Jaloezieenfabriek Zuid is gespecialiseerd in het automatiseren van houten jaloezieën, welke verkrijgbaar zijn met een batterij- ,24volt- en een 230volt motor. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor de integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven, beter bekend als domotica.

Duette

Wat betekent top down/bottom up?

Bij het top down/bottom up systeem heeft u de mogelijkheid om het plisségordijn van zowel de boven- als de onderzijde naar uw wens in te stellen. Hierdoor kunt u lichtinval reguleren met behoud van uw privacy.

Wat is de maximale maat van een top down/ bottom up systeem?

De maximale oppervlakte van een top down / bottom up systeem is 5m².

Wat zijn de maximale maten voor een duette?

Standaard wordt een duette geleverd met optrekkoorden, echter heeft dit een maximale maat van 300cm x 300cm. Wanneer u een duette boven 5m² wenst dient u voor een ander type te kiezen zoals smartcord, kettingbediening of elektrisch. (aan deze types zit een meerprijs verbonden)

Zijn er nog bijzonderheden waarmee rekening gehouden dient te worden?

Bij een plissé of duette kan de plooi gaan uitzakken, hierom adviseren wij het product in ieder geval 1x per maand minimaal 8 uur volledig omhoog te halen.

Hebben de duettes dezelfde kleur aan de voor en achterkant?

​De meeste duettes hebben een witte achterkant, enkele duettes hebben dezelfde kleur aan de voor en achterkant (fulltone). Alle duettes welke op onze website staan hebben een witte achterkant. In onze showroom zijn duettes te bestellen met dezelfde kleur aan de voor en achterkant, dit is wel een vrij beperkte collectie.

In welke kleuren zijn de profielen leverbaar?

De profielen van de plissés en duetten zijn leverbaar in wit, crème, aluminium, bruin zwart en antraciet.

In welke kleuren zijn de koorden leverbaar?

Niet alle plisse- en duette stoffen hebben een meekleurende kleur koord. Er wordt standaard een bijpassende kleur koord geleverd.(naar inzicht van de leverancier) U kunt ten alle tijden navragen welk kleur koord in uw bestelling komt.

Welke bedieningsmogelijkheden zijn er?

Standaard wordt een plisse of duette geleverd met optrekkoorden. Afhankelijk van de situatie kunt u bij ons ook kiezen voor handgreep-, kettingbediening of elektrisch bediend .

Welke stofbreedtes zijn er leverbaar?

  Plissé Duette
Webshop 20mm 25mm
Showroom 20mm,25mm,50mm 25mm,32mm,64mm

Doet de mogelijkheid zich voor om een plissé te laten verduisteren?

Een plissé is leverbaar met een verduisterende stof. Echter doordat de koorden door de stof heen lopen verduistert het niet optimaal. In dat geval kunt u het best voor een duette kiezen waar de koorden door de stoflagen vallen.

Zijn de plissé/duette elektrisch te verkrijgen?

Jaloezieenfabriek Zuid is gespecialiseerd in het automatiseren van plissé/duette, welke verkrijgbaar zijn met een batterij- en 24volt- motor. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor de integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven, beter bekend als domotica.

Rolgordijnen

Hoe dik is de buis van het systeem?

Productbreedte Buisdikte
30 t/m 180cm 30mm
30 t/m 270cm* 34mm EOS
180 t/m 300cm 40mm
300 t/m 350cm 50mm

*Naast de standaard maten beschikken wij ook over een Hunter Douglas systeem, welke maximaal tot 270cm gaat. De systeem, ook wel bekend als het EOS systeem, is leverbaar in wit of grijs.

Zijn de maten op mijn bestelling doek- of steunmaten?

De maten die u doorgeeft bij uw bestelling zijn ten alle tijden steunmaten. De doekmaat is circa 3,5cm smaller dan de steunmaat.

​Is een metalen ketting sterker dan een pvc ketting?

​Nee, een pvc ketting is sterker. Een metalen ketting bestaat uit allemaal losse schakels en een pvc ketting bestaat uit 1 stuk waardoor deze sterker is.

Wat is het verschil tussen een zonwerende en een verduisterende stof?

Een verduisterend stof is geschikt voor slaapkamers doordat het geen licht doorlaat. De zonwerende stoffen ontnemen het zicht, echter laten deze wel licht door.

Zijn de rolgordijnstoffen geschikt voor badkamers?

Jaloezieenfabriek Zuid beschikt over speciale rolgordijnen voor badkamer, welke beschikt over een teflonlaag die vocht bestendig is. Overigens zijn alle rolgordijnen van polyester waardoor de kans op schimmel minimaal zal zijn. Deze stoffen zijn alleen in onze showroom te bestellen.

Mijn raam is hoger dan 180cm , welke gevolgen heeft voor mijn product?

Uitgangspunt bij de productie van een rolgordijn is om deze binnen een order in dezelfde draairichting van het doek te kunnen produceren. Hiermee wordt bereikt dat de optiek, structuur en de kleur van de verschillende rolgordijnen hetzelfde zijn. Echter bestaat de mogelijkheid dat een van de rolgordijnen breder en hoger dan 180cm zijn, hierdoor moet het worden voorzien van een lasnaad. Lasnaden zijn bij al onze rolgordijnen geplakt of gestikt, waardoor bij een verduisteringsdoek stikgaatjes zichtbaar zijn. De lasnaad wordt zo hoog mogelijk in het rolgordijn verwerkt.

Wat betekent contrarollend?

Elk rolgordijn wordt standaardrollend geleverd, dat wil zeggen de stof bevindt zich het dichtst bij het glas. Bij uitstekende hendels of andere obstakels is het aan te bevelen het rolgordijn contrarollend te bestellen. In een erker situatie geeft deze optie de kleinste kier tussen de rolgordijnen. Een rolgordijn is niet contrarollend leverbaar met een cassette. Indien u een rolgordijn contrarollend wenst te bestellen dient u dit aan te geven bij uw bestelling, hier zitten geen extra kosten aan verbonden.

Op welke manieren kan ik mijn rolgordijnen uit voeren?

Standaard wordt een rolgordijn uitgevoerd met een open rol, welke aan de zijkant bevestigd wordt met steunen.
Daarnaast heeft u de mogelijkheid om het rolgordijn in een montageprofiel uit te laten voeren. Door middel van het montageprofiel kunt u snel en eenvoudig een rolgordijn plaatsen op wand en plafond. U hoeft slecht de clips te monteren en het profiel erin te klikken. Een montageprofiel zijn leverbaar in het wit en aluminium.
Ten slotte kunt ervoor kiezen om uw rolgordijn te voorzien van een cassette, welke in dezelfde kleuren leverbaar zijn als een montageprofiel. In deze cassette wordt het opgerolde rolgordijn fraai opgeborgen, waardoor het extra beschermd wordt. Bij bepaalde stofdikten en rolgordijnhoogtes is een cassette niet mogelijk. Wanneer u hier vragen over heeft, neem dan gerust contact met ons op. Wanneer u kiest voor een montageprofiel of cassette wordt hier een meerprijs voor berekend.

Over welke verschillende soorten onderlatten beschikt u?

Een rolgordijn wordt standaard gezoomd aan de onderzijde. Echter heeft u ook de mogelijkheid om de onderzijde te voorzien van iets extra’s. Via de webshop heeft u de mogelijkheid om een vlakke onderlat te kiezen in het aluminium, RVS of zwart. Daarnaast beschikken wij in de showroom over schulpranden. Met een schulprand wordt uw rolgordijn extra decoratief. Wanneer u vragen heeft over desbetreffende schulpranden, neem dan gerust contact met ons op.

Zijn de rolgordijnen elektrisch te verkrijgen?

Jaloezieenfabriek Zuid is gespecialiseerd in het automatiseren van rolgordijnen, welke verkrijgbaar zijn met een batterij- ,24volt- en een 230volt RTS motor. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor de integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven, beter bekend als domotica.

Verticale lamellen

Wat zijn de afmetingen van de gaten in de lamellen?

De gaten van de lamellen hebben de volgende afmetingen:

Breedte 8mm
Buisdikte 4mm

In welke afmetingen zijn de lamellen leverbaar?

Jaloezieenfabriek Zuid beschikt over 50 mm, 70 mm, 89 mm, 127 mm en 250 mm lamellen.

Wat is de kleur van de rails?

De lamellenrail is leverbaar in het wit en aluminium.

Hoe worden de lamellen bediend?

Kantelen van de lamellen door middel van een vrijhangende ketting, openen en sluiten van het lamellenpakket door middel van een koord, verzwaard met een koordgewicht.

Hoe worden losse lamellen verpakt?

De losse lamellen van Jaloezieenfabriek Zuid worden voorzien van een plasticbeschermlaag. Vervolgens worden de lamellen in een kartonen doos verpakt om extra bescherming te garanderen.

Wat bedoelt u met middensluiting?

Met een middensluiting wordt bedoeld dat de lamellen vanaf de buitenzijde naar het midden toe sluiten, door middel van één bediening. Deze sluiting, waarbij u zelf kunt bepalen aan welke zijde de bediening komt, staat ook wel bekend als een toneelsluiting.

Wat is de kleur van de ketting en het koord?

De kleur van de ketting en het koord is leverbaar in wit of grijs.

Kunnen er ook 2 verschillende producten in 1 rail?

Als optie zijn twee verschillende maten in 1 doorlopende rail leverbaar. De lamelpakketten kunnen onafhankelijk van elkaar worden geopend of gesloten. De lamellen worden centraal gekanteld met behulp van een bedieningsketting. Deze rail kunt u alleen in onze showroom bestellen.

Hoe kan ik het beste meten in erker- of hoeksituatie?

Voor een erker- of hoeksituatie laat men over het algemeen de langste rail doorlopen. Van de rail haaks op de langste rail de maat nemen minus onderstaande aftrekmaten.

Lamelbreedte Plafondmontage
52 mm 59 mm
70 mm 68 mm
89 mm 78 mm
127 mm 96 mm

Indien men verder van het raam monteert, deze maat er extra aftrekken. 250mm is niet geschikt om in een hoek- of erkersituatie te plaatsen.

Wanneer ik meerdere rails naast elkaar monteer, overlappen mijn lamellen dan?

Indien twee of meer rails naast of tegen elkaar gemonteerd worden, kunnen de lamellen aan de raileinden overlappend gemaakt worden. U dient er rekening mee te houden dat aan de bedieningszijde een kleine opening zichtbaar blijft door de bedieningskoorden. Het is van belang dat u dit duidelijk aangeeft bij het bestellen.

Is de opgegeven hoogte de lamelmaat of de hoogte incl. rail?

De opgegeven hoogte is altijd hoogte incl. rail. De lamellen zelf zullen dus korter worden dan de opgegeven hoogte maat.

Zijn de verticale lamellen elektrisch te verkrijgen?

Jaloezieenfabriek Zuid is gespecialiseerd in het automatiseren van verticale lamellen, welke verkrijgbaar zijn met een 24volt motor. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor de integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven, beter bekend als domotica.

Vouwgordijnen

Waaruit bestaat de bovenbak van een vouwgordijn?

De bovenbak bestaat uit een gesloten aluminium profiel, welke 35mm breed en 38mm hoog is, met daarin traploos verschuifbare spoelen. De bovenbak is wit met witte eindkappen en bedieningsmechanisme. De voorzijde van de bovenbak is voorzien van klittenband waaraan het doek van het vouwgordijn wordt bevestigd.

Aan welke kant komen de baleinen?

Afhankelijk van de stofsoort worden de baleinen standaard in- of opgestikt aan de achterzijde van de stof. De baleinen tunnels zijn voorzien van clips, welke kleur gecoördineerd zijn. Afhankelijk van de stof zijn de baleinen transparant of wit.

Hoe groot is de bovenbak van een vouwgordijn?

De bovenbak van een vouwgordijn is 3,5cm breed en 4 cm hoog.

Kunnen de baleinen tevens aan de voorzijde?

De mogelijkheid doet zich voor om de baleinen aan de voorzijde te stikken, waardoor het vouwgordijn wanneer het is neergelaten een rijker uiterlijk krijgt.

Wat is de hoogte van een segment?

De bovenste segment varieert tussen 26,5 en 36,5 cm. De hoogte van de overige segmenten worden gelijk verdeeld tussen de 25 en 35 cm dit gebeurt aan de hand van een computerprogramma. Het na laatste segment heeft de halve hoogte van het onderste segment, dit om verkleuring van de zichtzijde van de stof te voorkomen.

Hoe wordt het vouwgordijn bediend?

Optrekken door middel van een eindloze vrijhangende kunststofketting. Bij een volledig neergelaten vouwgordijn valt de bedieningsketting geheel achter het vouwgordijn. De bedieningszijde kunt u zelf aangeven.

Op welke manier kan het vouwgordijn gemonteerd worden?

U kunt uw vouwgordijnen zowel in- als op de dag monteren. Door de afmeting van 40x30mm zijn ze uiterst geschikt voor montage in ondiepe nissen en hoeksituaties.

Zijn er nog extra te verrichte handelingen wanneer er meerdere vouwgordijnen naast elkaar komen?

Wanneer u meerdere vouwgordijnen naast elkaar, in dezelfde ruimte wenst, dient u dit aan te geven bij uw bestelling. Er wordt dan rekening gehouden met eventueel rapport in segmenthoogte en dat de baleinen zullen doorlopen. Indien twee vouwgordijnen met ongelijke hoogte naast elkaar komen te hangen dient u dit te vermelden bij uw bestelling. Normaal wordt de segmenthoogte symmetrisch verdeeld, bij ongelijke hoogtes wordt dan de segmenthoogte gelijk gehouden. Het kan voorkomen dat de segmenthoogte van het onderste segment daardoor afwijkt t.o.v. de overige segmenten. Indien niets op de order wordt vermeld, zal er geen rekening gehouden worden met producten die naast elkaar komen te hangen.

Hoe kan ik het beste meten in erker- of hoeksituatie?

Voor een erker- of hoeksituatie laat men in het algemeen de breedte vouwgordijnen doorlopen. Van de vouwgordijnen haaks op de breedste, de maat nemen, minus de steunmaat van 11 cm.

Is een vouwgordijn te reinigen?

Een vouwgordijn is wasbaar in een handwas welke koud dient te zijn. Katoenstoffen krimpen echter als het gewassen wordt. Hierdoor kan het doek, na het wassen, zowel in de breedte als in de hoogte krimpen. Wij adviseren u dan ook om dit soort stoffen door een gespecialiseerd bedrijf te laten reinigen. (stomerij) De collectie van Jaloezieenfabriek Zuid bestaat voornamelijk uit polyester. Polyester is een synthetische vezel en is nagenoeg krimpvrij. Polyester stoffen zijn soepeler en kunnen hierdoor enige glooiing vertonen.

Zijn de vouwgordijnen elektrisch te verkrijgen?

Jaloezieenfabriek Zuid is gespecialiseerd in het automatiseren van vouwgordijnen, welke verkrijgbaar zijn met een batterij- ,24volt- en een 230volt RTS motor. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor de integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven, beter bekend als domotica.

Ik heb nieuwe vouwgordijnen en er zitten paarse/blauwe stippen op, wat is dit?

Vouwgordijn stoffen worden door middel van een machine met een laser op maat gesneden, hiervoor gebruikt de machine een UV stift waardoor de stof gemarkeerd kan worden.
Deze blauw/paarse stippen zijn de markeringen. U kunt de vouwgordijnen ophangen, door het UV licht van buiten zullen deze stippen na een korte tijd helemaal verdwijnen.
Dit kan maximaal 2 weken in beslag nemen.

Onderdelen

Zijn de onderdelen die op uw website staan universeel?

Onze onderdelen zijn geschikt voor producten die bij Jaloezieënfabriek Zuid gekocht zijn. De onderdelen kunnen weleens voor andere merken of producten gebruikt worden maar wij kunnen niet garanderen of onze onderdelen geschikt zijn. De onderdelen zijn hierdoor niet universeel.

Ik heb onderdelen besteld maar deze blijken toch niet te passen, wat nu?

Bij de bestelling wordt een retourformulier bijgeleverd. U kunt deze volledig invullen en de producten retour sturen. LET OP: maatwerk kan niet worden geretourneerd, op dit formulier staat duidelijk beschreven wat onder maatwerk valt.

Als ik de bestelde onderdelen terug stuur met het retourformulier krijg ik dan het volledige bedrag retour?

Zodra wij de onderdelen ontvangen, zullen wij het gehele aankoopbedrag aan u retourneren. De kosten voor het terugsturen zijn wel voor uw eigen rekening.

Ik heb een bestelling gedaan maar ik heb de verkeerde onderdelen ontvangen, wat moet ik nu doen?

Als wij de verkeerde onderdelen opgestuurd hebben dan dient u z.s.m. telefonisch contact met ons op te nemen. In dit gesprek zullen wij de vervolgstappen bespreken.
Stuurt u niet de verkeerd geleverde onderdelen retour zonder overleg met Jaloezieënfabriek Zuid, deze kosten krijgt u niet vergoed.

Wat zijn de administratie- en verzendkosten voor onderdelen?

Wanneer de onderdelen door de brievenbus passen bedragen de administratie- en verzendkosten € 5,- per bestelling. Als de onderdelen niet door de brievenbus passen dan zal het met een pakketpost meegaan, dan bedragen de administratie- en bezorgkosten bedragen € 10,- per bestelling. Dit zijn de kosten voor verzending in Nederland. Voor verzending naar België hanteren wij € 10,- administratie- en verzendkosten voor brievenbuspost en € 20,- administratie-en bezorgkosten voor pakketpost. Deze kosten blijven altijd gehandhaaft. 

Wat is de retourtermijn?

U heeft het recht om de bestelling van uw onderdelen te herroepen en retour te sturen binnen onze retourtermijn van 14 dagen. Binnen deze termijn kunt u bekijken of de bestelde onderdelen geschikt zijn. Dit geldt alleen voor onderdelen die niet onder maatwerk vallen, maatwerk kan niet geretourneerd worden.

Kunnen alle onderdelen geretourneerd worden?

Nee, niet alle onderdelen kunnen geretourneerd worden. Maatwerkonderdelen zijn speciaal voor u afgeknipt en/of op maat gemaakt en kunnen hierdoor niet geretourneerd worden. Onder maatwerk valt: onderketting 89mm/127mm, tuimelketting, witte en metalen bolletjesketting, plissekoord, optrekkoord, d-as, draaistangen, trekkoord, hoge rail, bovenbak vouwgordijn, vierkante as t.b.v. vouwgordijn, alle varianten baleinen en de verzwaringslat.

Waarom moet ik € 5,- betalen om mijn onderdelen te laten versturen als het door de brievenbus past?

Deze € 5,- zijn verzend- en administratiekosten. Bij een onderdelenbestelling komt meer kijken dan alleen de kosten voor het versturen. Zo zijn er meerdere mensen hiervoor bezig en moet het administratief verwerkt worden. U mag natuurlijk altijd de producten afhalen aan onze fabriek, dan heeft u deze kosten niet.