Houten Jaloezieën

Waarom Jaloezieënfabriek Zuid?

 • Sinds 1962 een begrip in Rotterdam
 • Eigen fabriek en showroom
 • Uitsluitend maatwerk producten
 • Betaal slechts 30% vooruit bij afhalen
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Eigen service/reparatie afdeling
 • Showroom 6 dagen in de week geopend:
  za van 9.00 tot 16.00 uur en ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur
  Klantenservice: ma t/m vr 9.00 tot 17.00 uur en za 9.00 tot 10.00 uur

Stel je product samen

Houten Jaloezieën

Bepaal de afmetingen

Vul de gewenste maten in. Alle maten in centimeters invullen. LET OP: Alle bestelde maten zijn maakmaten.

(minimaal 40 cm, maximaal 240 cm)
(minimaal 60 cm, maximaal 280 cm)

Montagehoogte i.v.m. childsafety

Hier dient u de montagehoogte gemeten vanaf de grond tot de hoogte waar de schroeven in de muur / plafond gaan in te voeren in centimeters (cm). De levering van kindveilige producten is volgens de nieuwe regelgeving een vereiste. Van de opgegeven montagehoogte trekken wij 150cm af i.v.m. de kindveiligheid, wat er overblijft is de lengte van uw bedieningskoord/ketting.
(minimaal 180 cm)

Kies een kleur

Extra opties

Bij een breedte kleiner dan < 48,5cm zal de bediening gesplitst worden, de bedieningszijde die u kiest, is de kant van de kantelaar. De rem komt automatisch aan de andere kant.
De Somfy sonesse 40 wired wordt hoofdzakelijk gebruikt voor bedraade domotica systemen zoals KNX. Hij kan ook met een schakelaar geleverd worden : 1 x wisselcontact. Kleur: wit. Afm.: 80 x 80 mm. Voor bedrading vanaf 0,75 tot 1,5 mm
Kies uit een 1 of 5 kanaals afstandsbediening. De Somfy VAR heeft een scrollwieltje voor het eenvoudig kantelen van de lamellen.
Kies uit een 1 of 5 kanaals afstandsbediening. De Somfy VAR heeft een scrollwieltje voor het eenvoudig kantelen van de lamellen.
Kies hier hoe u uw Somfy tilt only wil voeden standaard word er geen voeding meegeleverd. Beste keus is de accu die gaat 3-4 jaar mee daarna kunt u hem weer opladen.
Wordt de jaloezie tussen 2 muren gemonteerd (idd), bestel dan recht. De koof wordt dan een halve centimeter breder geleverd. Bij montage op de dag (odd) kunt u kiezen of de koof de hoek omgaat.
Aan de onderzijde van de bediening koorden komen luxe koordknoppen kies uit modern aluminium of klassiek brons.
Standaard worden jaloezieën geleverd met ladderkoord, optioneel kunt u 10mm, 25mm of 38mm breed textiel ladderband kiezen.

Afbeelding voor Houten Jaloezieën

Productinformatie Houten Jaloezieën

Bestel onderdelen Bestel kleurstalen

Productietijd houten jaloezieën - Uni kleuren: 15 - 25 werkdagen*

Productietijd houten jaloezieën - Structuur kleuren: 15 - 25 werkdagen* 

Houten jaloezieën op maat

Voor de productie van houten jaloezieën wordt uitsluitend hout van de beste kwaliteit Basswood (lindenhout), Paulowniawood (naturel) en Bamboe gebruikt. Deze houtsoorten worden duurzaam verbouwd en er wordt continu gewerkt aan de aanplant van nieuwe bomen. Voor toepassing in houten jaloezieën hebben deze houtsoorten de volgende voordelen: 

 • Licht van gewicht (m.u.v. bamboe) 
 • Weinig onderling kleurverschil tussen lamellen 
 • Mooie nerfstructuur 
 • Hoge kleurechtheid 
 • Hoge vochtbestendigheid (abachi)

Bevestiging

Alle producten van Jaloezieënfabriek Zuid worden met bevestigingsmaterialen (steunen) geleverd, deze hoeft u niet apart bij te bestellen.

* De productietijd is een inschatting en kan afwijken van het aantal opgegeven dagen. JFZ doet er alles aan om de productietijd te waarborgen. Mocht dit toch niet haalbaar zijn dan stellen wij u op de hoogte.

Kenmerken

Sfeervol warm product met een traploos instelbare daglichtregeling

Materiaal 

Lindehouten jaloezieën - 50mm/65mm

Deze voordelige houtsoort, wordt ook basswood of tilia genoemd en heeft door zijn fijne nerf een strak en glad oppervlak. Daardoor heeft deze houtsoort een strak afgewerkte uitstraling. Maximale breedte: 360cm. (Let op! Wij adviseren bij een oppervlakte >6m2 de jaloezie te gebruiken als een kanteljaloezie en niet dagelijks omhoog te trekken i.v.m. slijtage van de koorden door het zware gewicht)

''Fingerjoints'' 

Voor de lamellen welke geleverd kunnen worden vanaf 270 tot 360cm breed gebruiken wij hout dat uit delen is opgebouwd en verbonden is door zogenaamde fingerjoints. Hiermee kunnen wij stabiliteit van het hout over de gehele breedte garanderen. Bij gelakte lamellen kan het voorkomen dat deze fingerjoints op sommige plaatsen licht zichtbaar zijn door de lak. Bij de Naturals serie wordt gebruik gemaakt van geschuurd hout welke voorzien zijn van fingerjoints. Deze fingerjoints zijn zichtbaar in het eindproduct en dragen bij aan het robuuste uiterlijk van de jaloezie.

Bamboe jaloezieën - 50mm  

Bamboe jaloezieën hebben door de geringe dikte van de lamellen een rank en verfijnd karakter. De natuurlijke matte afwerking geeft een zachte uitstraling waardoor de jaloezie een aangenaam en diffuus licht verspreidt. Vanwege de geringe pakkethoogte is de bamboe jaloezie erg geschikt voor situaties waar er weinig ruimte boven ramen of deuren is. Maximale breedte: 2.40 m.

Abachi houten jaloezieën -  35/50/70mm (verkopen wij niet online alleen in de showroom van het merk Sunway ) 

Zoekt u een bijzonder product met een exclusieve uitstraling? Dan is abachi (andere benamingen: wawa, samba of ayous) met zijn voelbare poriën en grovere nerfstructuur de beste keuze. Abachi is een tropische loofsoort uit West-Afrika die vrijwel niet splintert en weinig hars bevat waardoor het vooral gebruikt wordt in vochtige ruimtes zoals bijvoorbeeld in sauna's. Maximale breedte: 3.00m​

Aandachtspunten
 • Om de stabiliteit van het product te waarborgen, dienen houten jaloezieën nooit boven een warmtebron te worden geplaatst.
 • I.v.m. het gewicht van een houten jaloezie is deze niet geschikt om dagelijks omhoog te trekken of halverwege het raam te hangen. De jaloezie monteert u en u gebruikt in de meeste gevallen de kantelfunctie.
 • Blootstelling aan direct en indirect zonlicht kan leiden tot verkleuring. Deze verandering is dan ook geen productdefect.
 • De combinatie van warmte en luchtvochtigheid in direct zonlicht zal het verouderingsproces versnellen.
 • De opgegeven hoogte is de hoogte van de jaloezie in gesloten stand.
 • Hout is een natuurproduct met een natuurlijke uitstraling welke per jaloezie kan verschillen. Dit houdt in dat afwijkingen in kleur, structuur en vorm altijd kunnen voorkomen. Ook lichte vervorming van de lamellen kan voorkomen. Deze eigenschappen bepalen de uitstraling van een houten jaloezie. Zichtbaarheid van fingerjoint verbindingen in de lamellen kunnen ook voorkomen.
 • Omdat het product uit verschillende elementen bestaat, sluiten houten jaloezieën nooit 100%. Tussen de lamellen zit altijd nog ruimte, hierdoor ontstaan lichtkieren.
 • Als een houten jaloezie te ver wordt dichtgetrokken (zodat deze beter sluit), zal door het gewicht en de zwaartekracht een houten jaloezie "terugzakken" naar de originele sluitstand. Dit is inherent aan het product en wordt niet als klacht beschouwd.
 • Breedtematen onder de 45cm kunnen alleen gemaakt worden met een gesplitste bediening (links en rechts), geeft u aan bij het vakje opmerkingen aan welke kant u de rem en kantelaar wilt.
 • Als er meerdere houten jaloezieën naast elkaar komen te hangen en u wilt dat de lamellen doorlopen dan dient u dit bij het vakje opmerkingen te vermelden.
 • De meetinstructies zijn voor standaard ramen/producten en situaties, heeft u een afwijkende situatie of raam dan kunt u het beste met een foto langskomen in onze showroom voor advies.
 • Voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen kunt u terecht op onze FAQ pagina: https://www.jaloezieenfabriekzuid.nl/faq
 • Wilt u ons volledige aanbod bekijken, ook hiervoor kunt u de showroom bezoeken of neem een kijkje op onze producten pagina.

 

Elektrische bediening

Wij hebben 2 merken motoren in ons assortiment: Brel & Somfy. Hieronder vindt u de specifiacties over tilt only eleketrische aluminium jaloezieën die u online kunt bestellen:

Brel
Het product kunt u draadloos bedienen met afstandsbediening. In combinatie met de Brel Hub USB 1554 bedient u de motor ook via uw smartphone of spraakassistent Google Home, Siri of Amazon Alexa. 

 • Brel BTE50: tilt only 12 volt bi-direcitonele midden motor met ingebouwde li-ion accu. Laadt u ongeveer 1 keer per jaar op d.m.v. micro USB-aansluiting.
  Details: elektronische eindposities, voorkeurspostitie, laag energieverbruik. 
 • Brel BEQ35: 230 volt bi-directionele extra stille motor met ingebouwde ontvanger, volledig elektrische bedienbaar.
  Details: voorzien van 5 meter snoer, automatische uitschakeling, 1 voorkeurspositie.

Somfy

De Somfy RTS(mono-communicatie) motor is draadloos te bedienen met een afstandsbediening of via de apps Tahoma, Homewizard, Klikaan Klikuit en Homey.

 • Somfy Wirefree tilt only 50mm RTS ontvanger geïntegreerd in de motor(12 volt).
  Details: nauwkeurig regelbare positie van de lamellen, stille werking, RTS ontvanger geïntegreerd in de motor. Buiten de motor heeft u het volgende nodig: een RTS-handzender van Somfy en een voeding(accu of adapter).
 • Somfy Sonesse® WT 230 volt motor 40 wired. Compatibel met bedraade domoticasystemen(zoals KNX).
  Details: zeer stil 42 dBA, geen automatische ingestelde begin- en eindpositie, standaard geleverd met 2,5mtr 4-aderig wit VVF-snoer.
 • Somfy Sonesse® 40 RTS ontvanger geïntegreerd in de extra stille motor(230 volt).
  Details: te bedienen met elke Somfy RTS handzender, extra stilel 42 dBA, RTS ontvanger geïntegreerd in de motor,elektronische eindposities, standaard geleverd met 2,5mtr 2-aderig wit VVF-snoer.